Voedingsdeskundige

Ook Anja van Geel is vanaf het begin betrokken bij de HandbalAcademie. Zij begeleidt de sporters op het gebied van voeding.

Sinds 1990 is Anja van Geel actief in de begeleiding van een groot aantal sporters waaronder ook veel topsporters. Anja van Geel maakt deel uit van de kerngroep Voeding van NOC*NSF en begeleidt een groot aantal Olympische topsporters.

Op vrijdag houdt Anja praktijk in het Sportmedisch Centrum Papendal. De samenwerking bestaat uit: 
  - Individuele doorverwijzing (alleen voor CTO-sporters) bij gebleken noodzaak: op schriftelijk verzoek van een bondscoach of sportarts.
  - Collectieve workshops voeding: een aantal malen per jaar verzorgt Anja van Geel collectieve workshops over voeding op Het Dorp of op Papendal voor topsporters, coaches en ook ouders. 
  - Overleg met Chef-kok Eric te Velthuis over het menu en over de voedingsregistratie in het Topsportrestaurant.

Procedure 
Een sporter waarbij een probleem rondom voeding(sinname) en/ of gewicht wordt geconstateerd door de bondcoach, sportarts, of door de sporter zelf, kan worden doorverwezen naar de sportdiëtiste. Het CTO-bureau koppelt naar de coach terug of de doorverwijzing akkoord is. Vervolgens neemt Anja van Geel contact op met de betreffende sporter om de begeleiding op te starten.  

Kosten 
De kosten voor individuele trajecten en de collectief aangeboden workshops zijn voor rekening van het CTO. Anja van Geel heeft zelf ook een website waar extra informatie gevonden kan worden (www.anjavangeel.nl).